Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rakastuneet meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todellinen ravintolaklassikko. Pernodn voit korvata aniksensiemenillä. Liekittäessä kannattaa pitää paistinpannun kansi lähellä.

4 annosta

  • 24 jokiravunpyrstöä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 300 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa
  • tuoretta rakuunaa tai kirveliä
  • 3 cl konjakkia
  • 3 cl Pernod'ta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5-8 rkl hollandaisekastiketta (pussista)
  • 1 prk ranskalaista hummerikeittoa

Valmistusohje

1. Keitä hummerikeittoa kokoon noin 10 minuuttia. Hienonna salottisipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet ja hienonna persilja ja rakuuna. Kuullota sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi. Sekoita sipuliin herkkusieniviipaleet ja hienonnetut yrtit.

2. Vaahdota kera kevyesti. Pane ravunpyrstöt pannulla ja sekoita, kunnes pyrstöt ovat kuumentuneet kunnolla. Kaada pannulle konjakki ja Pernod ja sytytä varovasti. Kun liekit ovat sammuneet, lisää kerma.

3. Lisää kokoon keitetty hummerikeitto, mausta ja keitä nopeasti kokoon sakeaksi kastikkeeksi. Huomaa, että liian pitkä keittoaika sitkistää ravunpyrstöt. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon hollandaisekastike. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Ravunpyrstöt