Rakastuneet meriravut

Todellinen ravintolaklassikko. Pernodn voit korvata aniksensiemenillä. Liekittäessä kannattaa pitää paistinpannun kansi lähellä.

4 annosta

  • 24 jokiravunpyrstöä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 300 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa
  • tuoretta rakuunaa tai kirveliä
  • 3 cl konjakkia
  • 3 cl Pernod'ta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5-8 rkl hollandaisekastiketta (pussista)
  • 1 prk ranskalaista hummerikeittoa

Valmistusohje

1. Keitä hummerikeittoa kokoon noin 10 minuuttia. Hienonna salottisipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet ja hienonna persilja ja rakuuna. Kuullota sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi. Sekoita sipuliin herkkusieniviipaleet ja hienonnetut yrtit.

2. Vaahdota kera kevyesti. Pane ravunpyrstöt pannulla ja sekoita, kunnes pyrstöt ovat kuumentuneet kunnolla. Kaada pannulle konjakki ja Pernod ja sytytä varovasti. Kun liekit ovat sammuneet, lisää kerma.

3. Lisää kokoon keitetty hummerikeitto, mausta ja keitä nopeasti kokoon sakeaksi kastikkeeksi. Huomaa, että liian pitkä keittoaika sitkistää ravunpyrstöt. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon hollandaisekastike. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.