Rakastuneet meriravut
Todellinen ravintolaklassikko. Pernodn voit korvata aniksensiemenillä. Liekittäessä kannattaa pitää paistinpannun kansi lähellä.
4 annosta
- 24 jokiravunpyrstöä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- 300 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
- tuoretta rakuunaa tai kirveliä
- 3 cl konjakkia
- 3 cl Pernod'ta
- 2 dl kuohukermaa
- 5-8 rkl hollandaisekastiketta (pussista)
- 1 prk ranskalaista hummerikeittoa
Valmistusohje
1. Keitä hummerikeittoa kokoon noin 10 minuuttia. Hienonna salottisipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet ja hienonna persilja ja rakuuna. Kuullota sipuli öljyssä kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi. Sekoita sipuliin herkkusieniviipaleet ja hienonnetut yrtit.
2. Vaahdota kera kevyesti. Pane ravunpyrstöt pannulla ja sekoita, kunnes pyrstöt ovat kuumentuneet kunnolla. Kaada pannulle konjakki ja Pernod ja sytytä varovasti. Kun liekit ovat sammuneet, lisää kerma.
3. Lisää kokoon keitetty hummerikeitto, mausta ja keitä nopeasti kokoon sakeaksi kastikkeeksi. Huomaa, että liian pitkä keittoaika sitkistää ravunpyrstöt. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon hollandaisekastike. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"