Friteeratut ravunpyrstöt sherrykastikkeen kera
New Orleansin legendaarisen kokin Paul Prudhommen mukaan tärkeintä tämän ruoan teossa on nopeus ja öljyn lämpötila. Friteerausöljyn tulee olla 175-asteista, jolloin ravunpyrstöistä tulee rapeita. Aitoa cajun-ruokaa, olkaa hyvä!
4 hengelle
- 1 kg kuorittuja ravunpyrstöjä
- friteerausöljyä
- 2 tl cajunmaustetta
Frityyritaikina
- 2 munaa
- 3 1/2 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 dl polentaa (maissijauhoa)
- 1 tl sokeria
- 1 rkl kala-cajunmaustetta
Sherrykastike
- 2 raakaa munankeltuaista
- 1 dl tomaattiketsuppia
- 1 dl sipulisilppua
- 4 rkl sherryä
- 2 tl tummaa ranskalaista sinappia
- 1 tl kreolimaustetta (creole)
- 2 dl maissiöljyä
- muutama tippa tabascoa
Valmistusohje
1. Frityyritaikina: sekoita vatkatut munat ja maito. Sekoita vehnäjauho, maissijauho (polenta), sokeri ja mausteseos isossa kulhossa. Lisää puolet munamaitoseoksesta ja vispaa hyvin. Sekoita sen jälkeen loppu munamaito joukkoon perusteellisesti vatkaten. Jätä lepäämään huoneenlämpöön.
2. Sherrykastike: sekoita munankeltuaiset, ketsuppi, sherry, sinappi, sipulisilppu ja tabasco. Konetta käyttäessäsi riittää 30 sekuntia, käsin joudut vatkaamaan pidempään. Lisää sitten seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten joko koneella tai käsin. Vatkaa niin pitkään, että kastike on täysin tasaista.
3. Kuumenna friteerauspadassa tai paksupohjaisessa kattilassa öljy 175-asteiseksi. (Digitaalisella lihamittarilla on helppo mitata myös esim. öljyn lämpötila.) Mausta ravunpyrstöt cajunmausteella. Upota pyrstöt yksi kerrallaan frityyritaikinaan ja pane saman tein öljyyn paistumaan. Nosta öljystä reikäkauhalla, kun taikinoidut pyrstöt ovat kullanruskeita. Valuta hetki talouspaperin päällä ja tarjoile heti sherrykastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"