Rakuunalla maustettu ranskalainen viinietikkabroileri

Viinietikkaan yhdistettynä rakuuna pääsee oikeuksiinsa, varsinkin kun sillä maustetaan broileri. Älä keitä liian kauan, jotta broileri säilyy mehevänä ja kasvikset mukavan napakoina. Tarjoa lisänä riisiä tai villiriisisekoitusta.

4 annosta

  • 8 broilerinpalaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 75 g juuriselleriä
  • 1 purjo
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 5 tomaattia
  • 2 tl tuoretta rakuunaa
  • 3 rkl rakuunaviinietikkaa
  • 5 dl ranskankermaa
  • 2 dl kanalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • riisiä tai villiriisisekoitusta

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja rakuuna. Leikkaa porkkanat ja juuriselleri suikaleiksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kalttaa ja kuori tomaatit.

2. Kääntele broilerinpalat vehnäjauhoissa ja paista ne hitaasti voissa paksupohjaisessa kattilassa niin, etteivät ne ruskistu.

3. Lisää kattilaan sipulit, rakuuna, kasvissuikaleet, tomaatit ja tomaattipyree. Ripottele joukkoon viinietikka ja lisää lopuksi kanaliemi ja ranskankerma. Jätä hautumaan 15-20 minuutiksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Koristele tuoreella rakuunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.