Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen lounasleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sinihomejuusto, makeat viikunat ja suolainen salami sopivat täydellisesti yhteen! Kokeile Saran helppoa lounasleipää.

Ainekset

  • 1 pala maalaisleipää
  • loraus oliiviöljyä
  • 1/2 nippua rucolaa
  • 3-5 siivua salamia
  • 1 viikuna (tuore)
  • viipaleiksi leikattuna
  • 50 g sinihomejuustoa (Roquefort)
  • 4 rkl hunajaa
  • loraus konjakkia
  • ripaus kanelia
  • 1/2 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Lorauta oliiviöljyä maalaisleivän päälle. Asettele leivälle rucolaa, salamia ja 50 grammaa sinihomejuustoa. Koristele leipä tuoreilla viikunan viipaleilla.

Tee lopuksi hunaja-konjakkikastike. Sekoita kulhossa hunaja, konjakki, kaneli ja saksanpähkinät. Lorauta kastiketta leivän päälle ja tarjoile.

Resepti: Sara la Fountain

(Täydellinen päivä 8.5.2008)

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä