Sipulipiirakka
Pienet sipulipiirakat käyvät myös kahvipöydän pikkunaposteltaviksi.
Pohja
- 1 dl vettä
- 1/4 pkt hiivaa
- 1/4 tl suolaa
- 25 g margariinia
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 500 g sipulia
- 2 rkl öljyä
- 1/2 dl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 150 g juustoraastetta
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 3 munaa
- 1 1/2 dl kahvikermaa
- Pohja
- Täyte
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kauli kohonnut taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit tehdä taikinasta myös pieniä annospiirakoita. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja persilja.
Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka