Sipulipiirakka

Pienet sipulipiirakat käyvät myös kahvipöydän pikkunaposteltaviksi.

Pohja

  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt hiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 25 g margariinia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 500 g sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 dl Rajamäen Viinietikkaa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl kahvikermaa
  • Pohja
  • Täyte

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kauli kohonnut taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit tehdä taikinasta myös pieniä annospiirakoita. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja persilja.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!