Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sipulipiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet sipulipiirakat käyvät myös kahvipöydän pikkunaposteltaviksi.

Pohja

  • 1 dl vettä
  • 1/4 pkt hiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 25 g margariinia
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 500 g sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 dl Rajamäen Viinietikkaa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl kahvikermaa
  • Pohja
  • Täyte

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Kauli kohonnut taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit tehdä taikinasta myös pieniä annospiirakoita. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja persilja.

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Sipulipiirakka