Rapeaksi paistettua siansivua
Paistettu läski on ruotsalaisten yhden kansallisruoan, perunalettujen, perinteinen lisäke. Ruotsissa tavataan syödä rapeata siansivua myös sipulikastikkeen ja kuoriperunoiden kera tai vihannesmuhennoksen sekä ruskeiden papujen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g suolattua siansivua, jossa on kamara
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Jos olet ostanut siankylkeä palana, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Usein meillä siansivu myydäänkin lihatiskillä valmiina siivuina. Kuumenna valurautapannu, tipauta sille voinokare sulamaan. Paista lihasuikaleet pienissä erissä, muuten et saa niistä rapeita ja ruskeita. Nosta ensimmäinen ruskistettu erä paistinlastalla talouspaperille valumaan.
2. Seuraaviin paistoeriin ei tarvitse enää lisätä paistorasvaa, pannulle jää edellisistä riittävästi rasvaa. Valuta kukin erä talouspaperilla ja pidä rapeat suikaleet lämpiminä, kunnes tarjoilet ne lisäkkeenä tai käytät ne läskisoosin aineksena.
3. Huom! Tärkeä vinkki: pannulle lopuksi jäävä ylimääräinen rasva täytyy kaataa esim. pieneen teräsastiaan, ei missään tapauksessa viemäriin, jossa se voi aiheuttaa tukoksen. Kun rasva on jäähtynyt ja kiinteytynyt, saat sen helposti kaavittua astiasta (bio)jätteisiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku