Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapeat lohenevät pinaattimuhennoksen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä suomalaisittain oudolta kuulostava ruoka on klassikko Ruotsin ravintoloissa. Lohen rasvaisimmat osat evien ja pyrstön ympärillä sekä mahassa ovat kuitenkin herkullisia.

Neljälle

  • 1 kg loheneviä (eviä, pyrstöjä, mahapaloja)
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 munaa
  • voita paistamiseen

Pinaattimuhennos

  • 225 g pinaatinlehtiä (pakaste)
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ maustemittaa muskottia raastettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • keitettyä perunaa
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Vatkaa syvällä lautasella munien rakenne rikki. Mittaa myös vehnäjauho ja korppujauho kumpikin omalle syvälle lautaselleen. Sekoita suolaa ja pippuria korppujauhoihin. Kastele lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitettyjä paloja voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

2. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä pois vettä niin paljon kuin pystyt. Hienonna lehdet ja kuullota voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja raasta joukkoon hieman muskottipähkinää. Lisää kerma ja anna porista alhaisella lämmöllä, kunnes muhennos sakenee.

3. Tarjoile lohenevät vastapaistettuina sitruunalohkon kera ja lisäksi pinaattimuhennosta sekä kuoriperunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi