Sillipullat korinttikastikkeessa

Sillin ja korinttien yhdistelmä tuntuu ehkä epätavalliselta – kokeile, ja katso, mitä pidät! Keitetyt perunat, vihreät salaatinlehdet ja viipaloidut tomaatit kuuluvat lisukkeiksi.

Neljälle

  • 3 valutettua suolasillifileetä
  • 300 g keitettyä, kylmää lihaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • jauhettua valkopippuria
  • siivilöityjä korppujauhoja

Korinttikastike

  • ½ dl korintteja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa

Valmistusohje

1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi vedessä, säästä keitinvesi. Paista voita ja jauhoja, lisää korinttiliemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen, lisää sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla, lisää väriä saat soijasta. Lisää korintit ja kuumenna kiehuvaksi. Kastikkeen pitää sakeutua, mutta ei liian paksuksi.

2. Sillipullat: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli hienoksi lihamyllyssä, tai sekoita hetki tehosekoittimessa. Lisää kananmuna, perunajauhot, pippuri ja kerma. Muotoile pieniksi, litteiksi pulliksi, kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia molemmin puolin keskilämpöisellä pannulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!