Sillipullat korinttikastikkeessa
Sillin ja korinttien yhdistelmä tuntuu ehkä epätavalliselta – kokeile, ja katso, mitä pidät! Keitetyt perunat, vihreät salaatinlehdet ja viipaloidut tomaatit kuuluvat lisukkeiksi.
Neljälle
- 3 valutettua suolasillifileetä
- 300 g keitettyä, kylmää lihaa
- 3 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl kahvikermaa
- 1 tl perunajauhoja
- jauhettua valkopippuria
- siivilöityjä korppujauhoja
Korinttikastike
- ½ dl korintteja
- 3 dl vettä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä
- 3 rkl vaaleaa siirappia
- 2 rkl etikkaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi vedessä, säästä keitinvesi. Paista voita ja jauhoja, lisää korinttiliemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen, lisää sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla, lisää väriä saat soijasta. Lisää korintit ja kuumenna kiehuvaksi. Kastikkeen pitää sakeutua, mutta ei liian paksuksi.
2. Sillipullat: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli hienoksi lihamyllyssä, tai sekoita hetki tehosekoittimessa. Lisää kananmuna, perunajauhot, pippuri ja kerma. Muotoile pieniksi, litteiksi pulliksi, kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia molemmin puolin keskilämpöisellä pannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"