Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sunnuntaikyljykset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kääntele mehukkaita porsaankyljyksiä munassa ja ihanassa mausteseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi. Kaada päälle kermaa ja ranskalaista sinappia ja anna porista. Tarjoile kermakastikkeen, hyytelön ja perunoiden kanssa. Voiko sunnuntaipäivälliselle sopivampaa ruokaa löytyä?

Neljälle

  • 4 porsaankyljystä
  • 1 tl timjamia
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja suolaa, pippuria ja timjamia lautasella. Kääntele kyljykset munassa ja sitten korppujauhoissa. Paista ne voissa keskilämmöllä n. 3 minuuttia molemmin puolin.

2. Laita kyljykset pataan. Lisää kerma, johon olet sekoittanut sinapin, sekä persilja. Hauduta hiljalleen kannen alla 25 minuuttia.

3. Nosta kyljykset padasta, keitä kastiketta kokoon hieman.

4. Tarjoile paistettujen perunoiden, painokurkun ja hyytelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset