Sunnuntaikyljykset
Kääntele mehukkaita porsaankyljyksiä munassa ja ihanassa mausteseoksessa ja paista ne kullanruskeiksi. Kaada päälle kermaa ja ranskalaista sinappia ja anna porista. Tarjoile kermakastikkeen, hyytelön ja perunoiden kanssa. Voiko sunnuntaipäivälliselle sopivampaa ruokaa löytyä?
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- 1 tl timjamia
- 1 vatkattu kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sekoita korppujauhot ja suolaa, pippuria ja timjamia lautasella. Kääntele kyljykset munassa ja sitten korppujauhoissa. Paista ne voissa keskilämmöllä n. 3 minuuttia molemmin puolin.
2. Laita kyljykset pataan. Lisää kerma, johon olet sekoittanut sinapin, sekä persilja. Hauduta hiljalleen kannen alla 25 minuuttia.
3. Nosta kyljykset padasta, keitä kastiketta kokoon hieman.
4. Tarjoile paistettujen perunoiden, painokurkun ja hyytelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti