- Pese retiisit.
- Laita kulhoon kylmää vettä, jäitä ja retiisit. Anna seistä jäävedessä tarjoiluun asti. Näin retiisit napakoituvat. Nosta retiisit juuri ennen kasausta keittiöpyyhkeen päälle ja taputtele kuivaksi.
- Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi viipaleiksi, hienonna veitsellä mahdollisimman pieneksi muruksi. Voit hienontaa leivän myös monitoimikoneessa.
- Lisää pannulle voi ja ruskista. Kaada leivänmurut joukkoon ja paista keskilämmöllä n. 5 min. Anna jäähtyä.
- Hienonna yrtit, lisää tuorejuuston, ranskankerman ja suolan kanssa monitoimikoneeseen ja sekoita. Voit vatkata tahnan myös sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Levitä tuorejuustoseos laakealle vadille tai kulhoon n. 3 cm paksuiseksi kerrokseksi. Paina retiisit tahnaan niin, että puolet jäävät näkyviin.
- Ripottele jäähtynyt leipämuru pinnalle. Voit ripotella halutessasi pinnalle myös hieman sormisuolaa taittamaan leivän makeutta.