Riimisuolatut siansivuvartaat
Grillatako siansivua? Kyllä vain, ja siitä tulee jopa makusensaatio, erityisesti hunajanmakuisen karamellisoinnin ansiosta. Tätä kypsennystekniikkaa kutsutaan epäsuoraksi grillaukseksi. Tarjoile pääruokana hyvien lisäkkeiden kanssa tai noutopöydän yhtenä herkkuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g riimisuolattua siansivua viipaleina
Hunajakaramellisointi
- 3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 1 maustemitta kajennepippuria
Lisäksi
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Pane grillivartaaat likoon veteen, jotteivät niiden päät hiiltyisi grillatessa. Sekoita hunajaan inkivääri- ja valkosipulijauhe sekä kajenne. Laita kylmään.
2. Leikkaa kamara pois läskiviipaleista ja pujota viipaleet grillitikkuihin pitkittäin. Anna grillihiilten palaa, niin että pinta on tuhkanharmaa. Tuuleta hiilipesää niin, että saat nokihiukkaset pois ja laita vasta sitten grilliritilä paikoilleen. Laita vartaat ritilälle ja sulje grillin kansi. Tuuletusaukot sekä pohjassa että kannessa pitää olla auki. Käännä vartaat 1-2 minuutin päästä.
3. Kun lihaviipaleet ovat saaneet kauniin värin kauttaaltaan, siirrä vartaat sivuun hiilipesästä ja suorasta hehkusta. Vartaat saavat nyt olla lopun aikaa epäsuorassa lämmössä 12-15 minuuttia kannen alla. Voitele vartaita 2-3 kertaa karamellisointikastikkeella viimeisten 10 minuutin kuluessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku