Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisiä jälkiruuaksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji syntyi, kun kokki, joka on kiihkeä GI-menetelmän, vähähiilihydraattisen dieetin kannattaja, taikoi joulujälkiruoan ilman riisiryynejä.

Neljälle

  • 2 appelsiinia
  • 1 pieni purkki raejuustoa, 250 g
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
  • 2 tl raakaruokosokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinien päistä. Kuori ne terävällä veitsellä, niin että kuoren valkoinen osa lähtee kokonaan. Jaa appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Tee tämä kulhon yläpuolella, niin saat mehun talteen.

2. Sekoita appelsiinimehuun raejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vaahdota kerma.

3. Sekoita kermavaahto, vaniljansiemenet, kardemumma ja sokeri raejuustoseokseen. Laita kulho kylmään. Koristele appelsiinifileillä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi