Riisiä jälkiruuaksi
Tämä ruokalaji syntyi, kun kokki, joka on kiihkeä GI-menetelmän, vähähiilihydraattisen dieetin kannattaja, taikoi joulujälkiruoan ilman riisiryynejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 appelsiinia
- 1 pieni purkki raejuustoa, 250 g
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 2 tl raakaruokosokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinien päistä. Kuori ne terävällä veitsellä, niin että kuoren valkoinen osa lähtee kokonaan. Jaa appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Tee tämä kulhon yläpuolella, niin saat mehun talteen.
2. Sekoita appelsiinimehuun raejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vaahdota kerma.
3. Sekoita kermavaahto, vaniljansiemenet, kardemumma ja sokeri raejuustoseokseen. Laita kulho kylmään. Koristele appelsiinifileillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku