Riisiä jälkiruuaksi
Tämä ruokalaji syntyi, kun kokki, joka on kiihkeä GI-menetelmän, vähähiilihydraattisen dieetin kannattaja, taikoi joulujälkiruoan ilman riisiryynejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 appelsiinia
- 1 pieni purkki raejuustoa, 250 g
- 1 vaniljatanko
- 2 dl kuohukermaa
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
- 2 tl raakaruokosokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa pois noin 2 cm appelsiinien päistä. Kuori ne terävällä veitsellä, niin että kuoren valkoinen osa lähtee kokonaan. Jaa appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä. Tee tämä kulhon yläpuolella, niin saat mehun talteen.
2. Sekoita appelsiinimehuun raejuusto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Vaahdota kerma.
3. Sekoita kermavaahto, vaniljansiemenet, kardemumma ja sokeri raejuustoseokseen. Laita kulho kylmään. Koristele appelsiinifileillä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi