Riistakäristyswokki

Riista-, hirvi- ja poronkäristys sopivat täydellisesti wokkiruoan pohjaksi. Käristys on jo valmiiksi suikaloitu ja siinä on paljon makua. Yhdistä käristys jonkin hyvän, pakastealtaasta löytyvän wokkivihannessekoituksen kanssa. Täydennä keitetyllä riisillä ja tarjoile sweet chili -kastikkeen kera.

Neljälle

  • 240 g pakastettua riistakäristystä
  • 4 annosta riisiä, pastaa tai kuskusia
  • 2 pientä punasipulia
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 500 g wokkivihanneksia
  • 1 dl omenamehutiivistettä
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Keitä ensin pasta, kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan, tai leikkaa paksuja leipäviipaleita.

2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuumenna öljy wokkipannussa. Laita riistakäristys wokkiin, anna sen sulaa ja paistua välillä käännellen ja irrotellen käristyspaloja. Loppua kohden lisää sipulilohkot.

3. Kaada wokkivihannekset pannuun kun käristys ja sipuli ovat saaneet hieman väriä. Kuumenna kunnolla. Sekoita omenamehutiiviste, chili, puristettu valkosipuli, soija ja inkivääri. Kaada pannuun ja sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!