Voissa paistetut briossit mascarponella, mansikoilla ja paahdetuilla pistaaseilla
Tämä on hienostunut jälkiruoka, jota ei pidä ottaa suoraan jääkaapista tarjolle vaan se nautitaan huoneenlämpöisenä. Mansikat ovat tärkeitä – valitse vain täydellisen kypsiä, mehukkaita, makeita ja maukkaita marjoja! Sitruunan voi vaihtaa limeen – tai mikset käyttäisi puolet sitruunaa ja puolet limeä?
Neljälle
- 4 briossiviipaletta, 1 cm paksuisia
- voita paistamiseen
- 8 isoa mansikkaa
- ½ dl paahdettuja pistaasipähkinöitä
- 2-3 rkl suikaloitua, tuoretta minttua
Mascarponekreemi
- 1 ½ dl mascarponea
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- raastettua sitruunankuorta
Tarjoiluun
- jäätelöä
Valmistusohje
1. Pese sitruuna huolellisesti, purista mehu ja raasta kuori. Sekoita mascarpone, hunaja, sitrusmehu ja -kuori kreemiksi. Laita seos kylmään. Huuhdo, perkaa ja viipaloi mansikat, hienonna paahdetut pähkinät ja suikaloi minttu.
2. Leikkaa briosseista reunat pois ja puolita ne keskeltä. Paista ne voissa keskilämmöllä, niin että molemmat puolet saavat kauniin värin. Laita paistetut briossileivät talouspaperille jäähtymään.
3. Levitä mascarponekreemi leiville, järjestele mansikat hienoksi riviksi kreemin päälle ja koristele pähkinärouheella ja mintulla. Tarjoile jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"