Roseepippurigraavilohi

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • noin 1,5 dl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rosepippuria
  • 10 tillinoksaa
  • (tilkka konjakkia)

Valmistusohje

1. Puhdista lohifileestä kylkiruodot ja rustot.

2. Ripottele pellin tai astian pohjalle karkeaa merisuolaa. Aseta lohifilee astiaan nahkapuoli suolaa päin. Murskaa rosepippurit kevyesti huhmareessa. Murskaa tillinoksia hieman veitsen lappeella. Pyyhi kalan pinta halutessasi konjakilla. Ripottele suola ja rosepippurit lohen pintaan tasaisesti. Ripottele pinnalle myös sokeri ja aseta tillinoksat kalan päälle.

3. Aseta pinnalle voipaperi ja kevyt paino, esim. lautanen. Anna kalan graavaantua kylmässä mieluummin puolitoista vuorokautta. Poista pinnalta paino, pyyhi ylimääräiset mausteet pois kalan pinnalta ja siivuta kala ohuesti tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat