Kuusenhavugraavattua lohta

Tässä hieman erilaiselta maistuva graavilohi, joka saattaa sopia joulupöytään.

Noin kymmenelle

  • 1 lohi, n. 2 kg
  • 150 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 rkl valkopippureita
  • 1 iso nippu tilliä
  • tuoreita kuusenhavuja

Valmistusohje

1. Poista lohesta selkäruoto ja mahdolliset pienemmät ruodot. Laita kerros pehmeitä ja hyvin huuhdeltuja, pieniä kuusenhavua vadin pohjalle.

2. Sekoita suola, sokeri, murskatut valkopippurit ja hienonnettu tilli. Levitä seos molemmille lohifileille. Laita ne yhteen lihapuolet toisiinsa päin. Laita kala nahkapuoli alaspäin kuusenhavupedille. Laita päälle leikkuulauta painoksi. Laita lohi tekeytymään kylmään vähintään 24 tunniksi. Kääntele kalaa välillä.

3. Kun lohi on valmis, raaputat mausteet pois ja viipaloit sen paksuiksi, suoriksi viipaleiksi tai ohuiksi, viistoiksi viipaleiksi. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden ja graavilohikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.