Jauhelihamoussaka
Juustoinen jauhelihamoussaka maistuu varmasti kaikille. Kokeile ja ylläty.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g perunaa
- 150 g munakoisoa
- 4 tomaattia
- 1 tlk maustettua tomaattimurskaa
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
Juustokastike
- 25 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
Tee ensin juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki ja lisää kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen saostua koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto.
Ruskista jauheliha pannussa hienonnetun sipulin kanssa ja lisää tomaattimurska. Viipaloi kuoritut perunat, pestyt munakoisot ja tomaatit.
Nosta siivut kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain kasvikset ja jauheliha. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussakaa 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 530 kcal
Proteiinia 37g (28 E%)
Hiilihydraatteja 36g (27 E%)
Kuitua 5g (annoksesta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)
Rasvaa 25g (42 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 13g (52% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 3,2g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka