Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rukiiset tai lehtevät sydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päällysteet paistetaan näissä suolaisissa ”leivoksissa” uunissa, ja kasvisten tilalla voi käyttää savulohta, katkarapuja, kanaa tai kinkkua.

25 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Ruistaikinaa (500 g) tai Voitaikinaa (500 g)

Täyte

  • 100 g mangochutneytä
  • 2-3 punasipulia renkaina
  • 100 g mangoa viipaleina
  • 200 g artisokansydämiä tai oliiveja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl roseepippuria
  • ½ dl silputtua tuoretta rosmariinia
  • 200 g kevyttä fetajuustoa tai kreikkalaistyyppistä salaattijuustoa (rasvaa n. 10 %)
  • 150 g voimakkaan makuista raastettua kevytjuustoa (rasvaa n. 17 %)

Valmistusohje

Kauli ruistaikina ohueksi tai voitaikina 1/3 pidemmäksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä, halkaisijaltaan noin 8 cm. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille.

Levitä sydämille mangochutneyta ja muut täytteet. Ripottele pinnalle hiukan juustoraastetta. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Valmista samalla ohjeella Lehteviä Kana-fetasydämiä. Korvaa artisokansydämet paistetuilla broilerisuikaleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat