Ruokaisat voileivät

Kunnon voileivät täyttävät vatsan välipäivinä, kun kukaan ei jaksa laittaa ruokaa. Valitse täytteeksi sitä, mitä jääkaapista löytyy. Tämä resepti on siis vain ehdotus.

Ainekset

  • 4 annosta

Tonnikalasämpylät

  • 4 sämpylää
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 tl currya
  • suolaa ja pippuria
  • tomaattia, sipulirenkaita ja salaatinlehtiä

Kasvisvoileivät

  • 4 ciabatta-leipää
  • 8 ohutta munakoisoviipaletta
  • 2 punaista paprikaa paloina
  • 1 avokado viipaleina
  • suolaa ja pippuria

Fetapatongit

  • 4 minipatonkia
  • 1 prk fetakuutioita
  • 1 punainen paprika
  • 1 tomaatti
  • 10 cm pala kurkkua
  • ½ punasipuli
  • 8 mustaa oliivia
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tonnikalasämpylät: Hienonna tonnikalapurkin sisältö, lisää majoneesi ja kermaviili ja mausta suolalla, pippurilla sekä currylla. Asettele sämpylöille sipulia tai purjoa sekä salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita. Levitä täyte.

2. Kasvisvoileivät: Grillaa muutama munakoisoviipale. Grillaa myös paprikapalat ja pane ne hetkeksi muovipussiin niin, että kuori irtoaa. Täytä leivät grillatuilla munakoisoviipaleilla ja paprikalla sekä avokadoviipaleilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Fetapatongit: Leikkaa patonkeihin pituussuuntainen viilto. Kuutioi paprika, tomaatti ja kurkku. Suikaloi sipuli. Täytä patongit fetajuustolla, paprikalla, kurkulla, sipulilla, salaatinlehdillä ja mustilla oliiveilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!