Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ruokaisat voileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kunnon voileivät täyttävät vatsan välipäivinä, kun kukaan ei jaksa laittaa ruokaa. Valitse täytteeksi sitä, mitä jääkaapista löytyy. Tämä resepti on siis vain ehdotus.

Ainekset

  • 4 annosta

Tonnikalasämpylät

  • 4 sämpylää
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 tl currya
  • suolaa ja pippuria
  • tomaattia, sipulirenkaita ja salaatinlehtiä

Kasvisvoileivät

  • 4 ciabatta-leipää
  • 8 ohutta munakoisoviipaletta
  • 2 punaista paprikaa paloina
  • 1 avokado viipaleina
  • suolaa ja pippuria

Fetapatongit

  • 4 minipatonkia
  • 1 prk fetakuutioita
  • 1 punainen paprika
  • 1 tomaatti
  • 10 cm pala kurkkua
  • ½ punasipuli
  • 8 mustaa oliivia
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tonnikalasämpylät: Hienonna tonnikalapurkin sisältö, lisää majoneesi ja kermaviili ja mausta suolalla, pippurilla sekä currylla. Asettele sämpylöille sipulia tai purjoa sekä salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita. Levitä täyte.

2. Kasvisvoileivät: Grillaa muutama munakoisoviipale. Grillaa myös paprikapalat ja pane ne hetkeksi muovipussiin niin, että kuori irtoaa. Täytä leivät grillatuilla munakoisoviipaleilla ja paprikalla sekä avokadoviipaleilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Fetapatongit: Leikkaa patonkeihin pituussuuntainen viilto. Kuutioi paprika, tomaatti ja kurkku. Suikaloi sipuli. Täytä patongit fetajuustolla, paprikalla, kurkulla, sipulilla, salaatinlehdillä ja mustilla oliiveilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä