Ruokaisat voileivät
Kunnon voileivät täyttävät vatsan välipäivinä, kun kukaan ei jaksa laittaa ruokaa. Valitse täytteeksi sitä, mitä jääkaapista löytyy. Tämä resepti on siis vain ehdotus.
Ainekset
- 4 annosta
Tonnikalasämpylät
- 4 sämpylää
- 1 prk tonnikalaa
- 1 rkl majoneesia
- 1 rkl kermaviiliä
- 1 tl currya
- suolaa ja pippuria
- tomaattia, sipulirenkaita ja salaatinlehtiä
Kasvisvoileivät
- 4 ciabatta-leipää
- 8 ohutta munakoisoviipaletta
- 2 punaista paprikaa paloina
- 1 avokado viipaleina
- suolaa ja pippuria
Fetapatongit
- 4 minipatonkia
- 1 prk fetakuutioita
- 1 punainen paprika
- 1 tomaatti
- 10 cm pala kurkkua
- ½ punasipuli
- 8 mustaa oliivia
- salaatinlehtiä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tonnikalasämpylät: Hienonna tonnikalapurkin sisältö, lisää majoneesi ja kermaviili ja mausta suolalla, pippurilla sekä currylla. Asettele sämpylöille sipulia tai purjoa sekä salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita. Levitä täyte.
2. Kasvisvoileivät: Grillaa muutama munakoisoviipale. Grillaa myös paprikapalat ja pane ne hetkeksi muovipussiin niin, että kuori irtoaa. Täytä leivät grillatuilla munakoisoviipaleilla ja paprikalla sekä avokadoviipaleilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Fetapatongit: Leikkaa patonkeihin pituussuuntainen viilto. Kuutioi paprika, tomaatti ja kurkku. Suikaloi sipuli. Täytä patongit fetajuustolla, paprikalla, kurkulla, sipulilla, salaatinlehdillä ja mustilla oliiveilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"