Vege- ja tonnikalavoileivät
Monet eivät halua syödä lihaa tai kanaa – tässä tulee heille sopivat kasvis- ja tonnikalavoileivät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Yhdelle
Vegevoileipä
- 1 minipatonki
- 1 dl alfa-alfa-ituja
- yrttisuolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ avokado
- hieman sitruunamehua
- 1 tomaatti
Tonnikalaleipä
- 2 vaaleaa leipäviipaletta
- ½ prk tonnikalaa
- ½ rkl hienonnettua sipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kapriksia
- salaatinlehtiä
- muutama sipulirengas
- 1 retiisi
Valmistusohje
1. Vegevoileipä: Halkaise patonki pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ohuesti. Muussaa avokado sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Asettele idut leivän pohjalle, levitä avokadomuusi päälle ja asettele tomaattia ylimmäksi. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.
2. Tonnikalavoileipä: Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös muutama sipulirengas. Viipaloi retiisit. Sekoita tonnikala, sipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Laita leivän päälle salaatinlehtiä, päälle tonnikalaseosta ja koristele sipulirenkain ja retiisiviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"