Vege- ja tonnikalavoileivät

Monet eivät halua syödä lihaa tai kanaa – tässä tulee heille sopivat kasvis- ja tonnikalavoileivät.

Ainekset

  • Yhdelle

Vegevoileipä

  • 1 minipatonki
  • 1 dl alfa-alfa-ituja
  • yrttisuolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ avokado
  • hieman sitruunamehua
  • 1 tomaatti

Tonnikalaleipä

  • 2 vaaleaa leipäviipaletta
  • ½ prk tonnikalaa
  • ½ rkl hienonnettua sipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kapriksia
  • salaatinlehtiä
  • muutama sipulirengas
  • 1 retiisi

Valmistusohje

1. Vegevoileipä: Halkaise patonki pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ohuesti. Muussaa avokado sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Asettele idut leivän pohjalle, levitä avokadomuusi päälle ja asettele tomaattia ylimmäksi. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.

2. Tonnikalavoileipä: Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös muutama sipulirengas. Viipaloi retiisit. Sekoita tonnikala, sipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Laita leivän päälle salaatinlehtiä, päälle tonnikalaseosta ja koristele sipulirenkain ja retiisiviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat