Vege- ja tonnikalavoileivät
Monet eivät halua syödä lihaa tai kanaa – tässä tulee heille sopivat kasvis- ja tonnikalavoileivät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Yhdelle
Vegevoileipä
- 1 minipatonki
- 1 dl alfa-alfa-ituja
- yrttisuolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ avokado
- hieman sitruunamehua
- 1 tomaatti
Tonnikalaleipä
- 2 vaaleaa leipäviipaletta
- ½ prk tonnikalaa
- ½ rkl hienonnettua sipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kapriksia
- salaatinlehtiä
- muutama sipulirengas
- 1 retiisi
Valmistusohje
1. Vegevoileipä: Halkaise patonki pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ohuesti. Muussaa avokado sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Asettele idut leivän pohjalle, levitä avokadomuusi päälle ja asettele tomaattia ylimmäksi. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.
2. Tonnikalavoileipä: Valuta tonnikala. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös muutama sipulirengas. Viipaloi retiisit. Sekoita tonnikala, sipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Laita leivän päälle salaatinlehtiä, päälle tonnikalaseosta ja koristele sipulirenkain ja retiisiviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi