Ryynisämpylät
Tähän taikinaan voit käyttää miltei mitä tahansa ryynejä, hiutaleita ja siemeniä, joita sattuu kotona olemaan: kauraryynejä, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, vehnäleseitä, ruisrouhetta... Sekoittele mielellään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 4 dl ryyniseosta
- n. 11 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Säästä vähän ryyniseosta. Vaivaa, peitä, nostata 40 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyörittele kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Paina toinen leikkauspinta ryyniseokseen ja nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Anna nousta 2+-30 minuuttia liinan alla.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä unin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka