Kanelipaistetut banaanin kolakastikkeella

Banaanien, kanelin ja kolan yhdistelmä on yhtä juhlaa – lapset rakastavat sitä, ja aikuiset ovat lapsellisen ihastuneita.

Neljälle

  • 4 banaania
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl kanelia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa

Kastike

  • 5 dl kahvikermaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g siirappia
  • 20 g voita
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita 20 g voita, kahvikerma, kidesokeri ja siirappi kastikkeeseen. Kuumenna seos paksupohjaisessa kattilassa ja keitä hiljalleen sakeaksi 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa 2 dl kuohukermaa ja sekoita vaahto kastikkeeseen vaniljasokerin kera. Kuori banaanit, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan, tiputa päälle sitruunamehua. Ripottele päälle kanelia ja päällystä muutamalla voinokareella.

3. Paista banaaneja uunissa noin 10 minuuttia. Valele niitä pariin kertaan. Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja tarjoile kuumat banaanit kylmän kolakastikkeen ja kylmän kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!