Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanelipaistetut banaanin kolakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Banaanien, kanelin ja kolan yhdistelmä on yhtä juhlaa – lapset rakastavat sitä, ja aikuiset ovat lapsellisen ihastuneita.

Neljälle

  • 4 banaania
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl kanelia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa

Kastike

  • 5 dl kahvikermaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 100 g siirappia
  • 20 g voita
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita 20 g voita, kahvikerma, kidesokeri ja siirappi kastikkeeseen. Kuumenna seos paksupohjaisessa kattilassa ja keitä hiljalleen sakeaksi 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa 2 dl kuohukermaa ja sekoita vaahto kastikkeeseen vaniljasokerin kera. Kuori banaanit, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan, tiputa päälle sitruunamehua. Ripottele päälle kanelia ja päällystä muutamalla voinokareella.

3. Paista banaaneja uunissa noin 10 minuuttia. Valele niitä pariin kertaan. Vatkaa 1 dl kuohukermaa ja tarjoile kuumat banaanit kylmän kolakastikkeen ja kylmän kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit