Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saksanpähkinä-palsternakkapiirakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brittiläinen Cranksin kasvisravintolaketju aloitti palsternakan ja pähkinöiden yhdistämisen piirakoissa. Tämä on yksinkertaistettu resepti.

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 125 g voita
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 4 palsternakkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk herkkusienikreemiä
  • 1 dl kermaa
  • 12 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja juustoraaste. Nypi voi jauhoseokseen muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä, kaulitse taikina ja vuoraa sillä neljä annosvuokaa. Laita kylmään.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi palsternakat pituussuuntaan, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Nosta vedestä ja laita piirakkakuoriin. Suolaa ja levitä päälle herkkusienikreemiä. Kaada päälle kermaa, kruunaa pähkinöillä.

3. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat läpikypsiä ja ovat saaneet hieman väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka