Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaatti hirssin, papujen ja puy-linssien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On käytännöllistä keittää hirssiä, papuja ja linssejä valmiiksi jääkaappiin tulevaa käyttöä varten. Sitten voi nopeasti sekoittaa itselleen salaatin.

Neljälle

  • 4 dl keitettyä hirssiä
  • 1 purkki punaisia papuja
  • 2 dl keitettyjä puy-linssejä
  • 2 dl vihreitä herneitä
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 ruukku rucolaa
  • suolahiutaleita ja jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Huuhtele pakasteherneet kuumassa vedessä ja valuta. Kuutioi paprika.

2. Sekoita hirssi, punaiset pavut, linssit, herneet, paprika ja oliivit. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla.

3. Asettele salaatista tai rucolasta peti tarjoiluvadille. Laita hirssisalaatti pedille. Vinkki: Hienonna pieni punasipuli ja sekoita mukaan salaattiin.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti