Salaatti hirssin, papujen ja puy-linssien kera
On käytännöllistä keittää hirssiä, papuja ja linssejä valmiiksi jääkaappiin tulevaa käyttöä varten. Sitten voi nopeasti sekoittaa itselleen salaatin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl keitettyä hirssiä
- 1 purkki punaisia papuja
- 2 dl keitettyjä puy-linssejä
- 2 dl vihreitä herneitä
- 1 punainen paprika
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 ruukku rucolaa
- suolahiutaleita ja jauhettua mustapippuria
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhtele pakasteherneet kuumassa vedessä ja valuta. Kuutioi paprika.
2. Sekoita hirssi, punaiset pavut, linssit, herneet, paprika ja oliivit. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla.
3. Asettele salaatista tai rucolasta peti tarjoiluvadille. Laita hirssisalaatti pedille. Vinkki: Hienonna pieni punasipuli ja sekoita mukaan salaattiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka