Salaatti hirssin, papujen ja puy-linssien kera

On käytännöllistä keittää hirssiä, papuja ja linssejä valmiiksi jääkaappiin tulevaa käyttöä varten. Sitten voi nopeasti sekoittaa itselleen salaatin.

Neljälle

  • 4 dl keitettyä hirssiä
  • 1 purkki punaisia papuja
  • 2 dl keitettyjä puy-linssejä
  • 2 dl vihreitä herneitä
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 ruukku rucolaa
  • suolahiutaleita ja jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Huuhtele pakasteherneet kuumassa vedessä ja valuta. Kuutioi paprika.

2. Sekoita hirssi, punaiset pavut, linssit, herneet, paprika ja oliivit. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla.

3. Asettele salaatista tai rucolasta peti tarjoiluvadille. Laita hirssisalaatti pedille. Vinkki: Hienonna pieni punasipuli ja sekoita mukaan salaattiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.