Salaatti hirssin, papujen ja puy-linssien kera
Julkaistu
On käytännöllistä keittää hirssiä, papuja ja linssejä valmiiksi jääkaappiin tulevaa käyttöä varten. Sitten voi nopeasti sekoittaa itselleen salaatin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl keitettyä hirssiä
- 1 purkki punaisia papuja
- 2 dl keitettyjä puy-linssejä
- 2 dl vihreitä herneitä
- 1 punainen paprika
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 ruukku rucolaa
- suolahiutaleita ja jauhettua mustapippuria
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Huuhtele pakasteherneet kuumassa vedessä ja valuta. Kuutioi paprika.
2. Sekoita hirssi, punaiset pavut, linssit, herneet, paprika ja oliivit. Mausta suolalla, pippurilla, öljyllä ja sitruunamehulla.
3. Asettele salaatista tai rucolasta peti tarjoiluvadille. Laita hirssisalaatti pedille. Vinkki: Hienonna pieni punasipuli ja sekoita mukaan salaattiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku