Salvia-sitruunalihapullat
Sitruuna antaa lihapullille mukavan raikkaan maun.
Ainekset
- 2 viipaletta vaaleaa leipää
- 0,5 dl maitoa
- 500 g vasikanjauhelihaa
- tuoretta salviaa hienonnettuna
- 1 tl fenkolia murskattuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 sitruunan raastetu kuori
- 2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
- 60 g parmesaaniraastetta
- 1 muna
- suolaa, mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Laita leipä isoon kulhoon yhdessä maidon kanssa. Anna liota, kunnes leipä on pehmennyt. Lisää liha, salvia, fenkoli, valkosipuli, sitruunankuori, tomaatit, parmesaani, muna vatkattuna, suola ja pippuri.
Vaivaa hyvin käsin ja muotoile pieniksi lihapulliksi.
Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista 5–6 lihapullan erissä noin 5 minuuttia, kunnes pullat ovat ruskeita joka puolelta. Anna valua hetken talouspaperin päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"