Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salvia-sitruunalihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna antaa lihapullille mukavan raikkaan maun.

Ainekset

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 0,5 dl maitoa
  • 500 g vasikanjauhelihaa
  • tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 1 tl fenkolia murskattuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 sitruunan raastetu kuori
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 1 muna
  • suolaa, mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Laita leipä isoon kulhoon yhdessä maidon kanssa. Anna liota, kunnes leipä on pehmennyt. Lisää liha, salvia, fenkoli, valkosipuli, sitruunankuori, tomaatit, parmesaani, muna vatkattuna, suola ja pippuri.

Vaivaa hyvin käsin ja muotoile pieniksi lihapulliksi.

Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista 5–6 lihapullan erissä noin 5 minuuttia, kunnes pullat ovat ruskeita joka puolelta. Anna valua hetken talouspaperin päällä.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat