Jos kaupassa on tarjolla keskisuurta isompia perunoita, on parasta kuoria ne ja leikata hieman suupalaa isommiksi paloiksi. Tähän reseptiin sopii parhaiten melko uudet, ohutkuoriset potut, joissa ei kuoren maku peitä salvian ja öljyn aromia. Keitä ensin perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta. Jätä kattilaan. Silppua salvia ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ihan kuumaksi, nosta pois liedeltä ja kumoa salvia öljyyn. Anna tiristä hetken ja kaada öljy perunoiden päälle. Pyörittele perunoita salviassa ja mausta merisuolalla. Tarjoa esimerkiksi kalan tai lihapullien ja hillon kanssa.
Makuja
Salviapotut
Julkaistu 18.02.2013 00:00
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg kiinteitä pieniä perunoita (tai uusia perunoita)
- 1 dl hyvää oliiviöljyä
- ½ puntti tuoretta salviaa
- merisuolaa