Oikeat sushit tehdään lähes pyyntituoreesta, raaasta kalasta. Yksi kalalaji, jota meillä saa aina miltei kaikkialta on lohi. Ellet uskalla käyttää raakaa kalaa, fuskaa vähän ja ota savustettua lohta.

8 palaa

  • 1 leväarkki, nori
  • 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
  • wasabia
  • 20 g erittäin tuoretta lohta ohuina viipaleina
  • 20 g porkkanaa ohuina tikkuina
  • 20 g kurkkua ohuina tikkuina

Tarjoiluun

  • hillottua inkivääriä
  • japanilaista soijaa
  • wasabia

Valmistusohje

1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.

2. Sivele riisille ohut juova wasabia. Lado porkkana- ja kurkkutikut sekä lohiviipaleet päälle ja kääri rullalle. Liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa.

3. Leikkaa terävällä veitsellä 8 palaksi. Tarjoile hillotun inkiväärin, japanilaisen soijan ja wasabin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Sushi