Lohisushit
Oikeat sushit tehdään lähes pyyntituoreesta, raaasta kalasta. Yksi kalalaji, jota meillä saa aina miltei kaikkialta on lohi. Ellet uskalla käyttää raakaa kalaa, fuskaa vähän ja ota savustettua lohta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
8 palaa
- 1 leväarkki, nori
- 1 ½ dl keitettyä sushiriisiä
- wasabia
- 20 g erittäin tuoretta lohta ohuina viipaleina
- 20 g porkkanaa ohuina tikkuina
- 20 g kurkkua ohuina tikkuina
Tarjoiluun
- hillottua inkivääriä
- japanilaista soijaa
- wasabia
Valmistusohje
1. Levitä riisi leväarkille noin ½ sentin kerrokseksi.
2. Sivele riisille ohut juova wasabia. Lado porkkana- ja kurkkutikut sekä lohiviipaleet päälle ja kääri rullalle. Liimaa saumakohta tilkalla riisiviinietikkaa.
3. Leikkaa terävällä veitsellä 8 palaksi. Tarjoile hillotun inkiväärin, japanilaisen soijan ja wasabin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka