Riisiä broilerin ja katkarapujen kanssa

Tämä ruoka on ajankohtainen silloin kun broileria on jäänyt tähteeksi, tai jos haluat tehdä jotakin erilaista valmiiksi grillatusta broilerista.

Neljälle

  • 400 g broilerinlihaa
  • (keitettyä, paistettua tai grillattua)
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl kanalientä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa

Riisi

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 4 dl kanalientä
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppua voissa ja laita riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua sokeriherneet. Kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, sekoita joukkoon sokerihernesilppu ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu öljyssä paistokasarissa. Kaada joukkoon kanaliemi, kiehauta ja mausta viinietikalla. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.

3. Lisää lihapalat liemeen ja lämmitä kauttaaltaan. Jaa riisi neljälle lautaselle, nosta päälle broilerinpalat ja jaa päällimmäiseksi katkaravut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.