Riisiä broilerin ja katkarapujen kanssa
Tämä ruoka on ajankohtainen silloin kun broileria on jäänyt tähteeksi, tai jos haluat tehdä jotakin erilaista valmiiksi grillatusta broilerista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g broilerinlihaa
- (keitettyä, paistettua tai grillattua)
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl kanalientä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
Riisi
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 2 salottisipulia
- 2 tl voita
- 4 dl kanalientä
- 50 g sokeriherneitä
- 1 tl chilihiutaleita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- maapähkinöitä
Valmistusohje
1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppua voissa ja laita riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua sokeriherneet. Kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, sekoita joukkoon sokerihernesilppu ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu öljyssä paistokasarissa. Kaada joukkoon kanaliemi, kiehauta ja mausta viinietikalla. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.
3. Lisää lihapalat liemeen ja lämmitä kauttaaltaan. Jaa riisi neljälle lautaselle, nosta päälle broilerinpalat ja jaa päällimmäiseksi katkaravut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti