Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savusilakkasalaatti ranskalaisella sinappikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokaisa, raikas salaatti sopii mainiosti lounaaksi.

Neljälle-viidelle

  • ½ jäävuorisalaatinkerä
  • 3 keitettyä keskikokoista kylmää perunaa
  • 5 savusilakkaa
  • 1 endiivi
  • 2 omenaa
  • 1 kurkku
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ½ sitruuna

Kastike

  • 1 ½ dl ruokaöljyä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ¼ dl vettä
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi salaatti ja endiivi, sekoita ne kulhossa. Viipaloi perunat ja sekoita ne kulhoon yhdessä fileoitujen savusilakoiden kanssa. Kuori ja kuutioi omenat, lisää salaattiin viipaloidun kurkun kera. Hienonna kananmunat ja ripottele salaatin päälle. Koristele pienillä sitruunaviipaleilla.

2. Sekoita kastike, tarjoile erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Savukalasalaatti