Savusilakkasalaatti ranskalaisella sinappikastikkeella
Julkaistu
Tämä ruokaisa, raikas salaatti sopii mainiosti lounaaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- ½ jäävuorisalaatinkerä
- 3 keitettyä keskikokoista kylmää perunaa
- 5 savusilakkaa
- 1 endiivi
- 2 omenaa
- 1 kurkku
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ½ sitruuna
Kastike
- 1 ½ dl ruokaöljyä
- ½ dl viinietikkaa
- ¼ dl vettä
- 2 tl ranskalaista sinappia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi salaatti ja endiivi, sekoita ne kulhossa. Viipaloi perunat ja sekoita ne kulhoon yhdessä fileoitujen savusilakoiden kanssa. Kuori ja kuutioi omenat, lisää salaattiin viipaloidun kurkun kera. Hienonna kananmunat ja ripottele salaatin päälle. Koristele pienillä sitruunaviipaleilla.
2. Sekoita kastike, tarjoile erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku