Savulohisalaatti
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4:lle hengelle
- 1 kg perunoita
- 500 g savulohta
- 2 keitettyä kananmunaa
- 300 g mansikoita
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- punasipulia puolikkaina renkaina
- kapriksia
- 1 kerä romainesalaattia
- 1 sitruunan mehu
- maukasta oliiviöljyä
- basilikaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori ja keitä perunat, uuden sadon perunat voi keittää kuorineen. Anna jäähtyä. Revi salaatti reilun kokoiseksi silpuksi, halkaise mansikat pitkittäissuunnassa sekä puolita tomaatit. Pilko jäähtyneet perunat pieniksi suupaloiksi. Yhdistä kaikki ainekset savulohta lukuunottamatta tarjoiluastiassa ja purista päälle sitruunan mehua.
Lohko savulohi haarukalla ja lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua. Rouhi päälle pippuria ja suolaa. Koristele basilikan lehdillä ja valuta päälle oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka