Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savusilakkaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä klassikkoleipä sopii hyvin alkuruoaksi tai pieneksi yöpalaksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • 4 savusilakkaa
  • ½ salaatinkerä
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • ½ dl kapriksia
  • 4 sitruunalohkoa
  • 4 tillinoksaa
  • pöytämargariinia voiteluun

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Voitele leipäviipaleet, aseta niiden päälle salaattia ja savusilakkaa.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti, laita sipulia silakoiden päälle. Ripottele päälle kapriksia. Hienonna ruohosipulia ja ripottele päällimmäiseksi. Koristele sitruunalla ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä