Savusilakkaleivät
Julkaistu
Tämä klassikkoleipä sopii hyvin alkuruoaksi tai pieneksi yöpalaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
- 4 savusilakkaa
- ½ salaatinkerä
- 1 punasipuli
- 1 nippu ruohosipulia
- ½ dl kapriksia
- 4 sitruunalohkoa
- 4 tillinoksaa
- pöytämargariinia voiteluun
Valmistusohje
1. Perkaa silakat. Voitele leipäviipaleet, aseta niiden päälle salaattia ja savusilakkaa.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuesti, laita sipulia silakoiden päälle. Ripottele päälle kapriksia. Hienonna ruohosipulia ja ripottele päällimmäiseksi. Koristele sitruunalla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka