Savusilakkasalaatti
Julkaistu
Savusilakka salaatti sopii niin alku- kuin pääruuaksi. Tarjoile salaatti tuoreen leivän kera.
Ainekset
- n. 6 dl savusilakoita perattuna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 3 rkl kapriksia
- 3 rkl sitruunan mehua
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 1 ruukku salaattia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 4 munaa keitettynä
- 4 perunaa keitettynä
- leipää
Valmistusohje
Kääntele savusilakoiden joukkoon hienonnettu sipuli, yrtit ja kaprikset. Mausta seos sitruunalla ja suolalla. Anna silakoiden maustua jääkaapissa. Tarjoile seos revityn salaatin, halkaistujen tomaattien, muna- ja perunalohkojen päälle aseteltuna hyvän leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku