Savustamon salaatti
Julkaistu
Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kolmelle-neljälle
- 1 iso salaatinkerä
- 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
- 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
- n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 kukkurallinen rkl majoneesia
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.
2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku