Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savustamon salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mukava lounassalaatti, joka myös sopii seisovaan pöytään. Maukkainta salaatista tulee, jos kala on vastasavustettua.

Kolmelle-neljälle

  • 1 iso salaatinkerä
  • 2 savustettua makrillia tai 6 savusilakkaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, lohkoina
  • n. 20 mustaa oliivia, viipaloituina

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 kukkurallinen rkl majoneesia
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo salaatinlehdet ja valuta. Perkaa kaloista nahka ja ruodot ja murra kala pienemmiksi paloiksi. Asettele kalat, salaatti, munanlohkot ja oliivit vadille.

2. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Savukalasalaatti