Pihvi yrttivoin kera ja hasselbackanperunat
Hasselbackanperunat näyttävät ja maistuvat hyviltä, eivätkä ole lainkaan vaikeatekoisia. Ja sopivat erinomaisesti pihvin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle
- 2 naudanseläkepihviä
- suolaa ja pippuria
Maustevoi
- 30 g voita
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- 1 tl rakuunaa
Hasselbackanperunat
- 4-6 perunaa
- suolaa
- öljyä ja soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kuorittujen perunoiden yläpintaan viiltoja vieriviereen, jätä ne pohjasta kiinni. Laita perunat uunivuokaan, ripota suolaa ja penslaa öljyllä, johon olet sekoittanut soijaa. Paista uunissa 30-40 minuuttia.
2. Sekoita mausteet voihin, kääri folioon ja pane jääkaappiin.
3. Mausta pihvit ja paista kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia. Tarjoa pihvit yrttivoiviipaleiden ja perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka