Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pihvi yrttivoin kera ja hasselbackanperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hasselbackanperunat näyttävät ja maistuvat hyviltä, eivätkä ole lainkaan vaikeatekoisia. Ja sopivat erinomaisesti pihvin kera.

Kahdelle

  • 2 naudanseläkepihviä
  • suolaa ja pippuria

Maustevoi

  • 30 g voita
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl rakuunaa

Hasselbackanperunat

  • 4-6 perunaa
  • suolaa
  • öljyä ja soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kuorittujen perunoiden yläpintaan viiltoja vieriviereen, jätä ne pohjasta kiinni. Laita perunat uunivuokaan, ripota suolaa ja penslaa öljyllä, johon olet sekoittanut soijaa. Paista uunissa 30-40 minuuttia.

2. Sekoita mausteet voihin, kääri folioon ja pane jääkaappiin.

3. Mausta pihvit ja paista kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia. Tarjoa pihvit yrttivoiviipaleiden ja perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi