Pihvi yrttivoin kera ja hasselbackanperunat

Hasselbackanperunat näyttävät ja maistuvat hyviltä, eivätkä ole lainkaan vaikeatekoisia. Ja sopivat erinomaisesti pihvin kera.

Kahdelle

  • 2 naudanseläkepihviä
  • suolaa ja pippuria

Maustevoi

  • 30 g voita
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl rakuunaa

Hasselbackanperunat

  • 4-6 perunaa
  • suolaa
  • öljyä ja soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kuorittujen perunoiden yläpintaan viiltoja vieriviereen, jätä ne pohjasta kiinni. Laita perunat uunivuokaan, ripota suolaa ja penslaa öljyllä, johon olet sekoittanut soijaa. Paista uunissa 30-40 minuuttia.

2. Sekoita mausteet voihin, kääri folioon ja pane jääkaappiin.

3. Mausta pihvit ja paista kummaltakin puolelta 2-3 minuuttia. Tarjoa pihvit yrttivoiviipaleiden ja perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!