Scampivartaat ja vihannekset appelsiinikastikkeessa

Scampivartaat voit valmistaa uunissa, parilalla tai hiiligrillissä. Pernodn sijaan voit maustaa kastikkeen 1/4 teelusikallisella anista. Tarjoa lisukkeeksi riisiä tai villiriisisekoitusta.

4 annosta

  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • ½ purjoa
  • 24 scampia
  • 4 herkkusientä

Marinadi

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl chilijauhetta
  • 4 rkl ruokaöljyä

Appelsiinikastike

  • 1 sipuli
  • 4 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 4 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 1 rkl Pernod'ta

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja juuriselleri ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista purjo ja leikkaa siitä pitkiä suikaleita. Kiehauta kaikki erikseen. Sekoita juurekset ja purjo ja pidä lämpimänä. Liota puuvartaat vedessä. Sekoita ruokaöljy, sitruunamehu ja chilijauhe keskenään. Anna scampien maustua seoksessa noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen, jos haluat kypsentää vartaat uunissa.

2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada joukkoon lihaliemi pienissä erissä. Lisää appelsiini- ja sitruunamehu sekä kerma. Keitä kokoon. Mausta lopuksi Pernod'lla.

3. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa. Pujota sienet ja scampit vartaisiin. Paista uunissa 275 asteessa 10 minuuttia tai parilalla 3 minuuttia molemmilta puolilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.