Scampivartaat ja vihannekset appelsiinikastikkeessa
Scampivartaat voit valmistaa uunissa, parilalla tai hiiligrillissä. Pernodn sijaan voit maustaa kastikkeen 1/4 teelusikallisella anista. Tarjoa lisukkeeksi riisiä tai villiriisisekoitusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- ½ purjoa
- 24 scampia
- 4 herkkusientä
Marinadi
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl chilijauhetta
- 4 rkl ruokaöljyä
Appelsiinikastike
- 1 sipuli
- 4 rkl appelsiinimehutiivistettä
- 1 tl sitruunamehua
- 4 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 1 rkl Pernod'ta
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja juuriselleri ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Puhdista purjo ja leikkaa siitä pitkiä suikaleita. Kiehauta kaikki erikseen. Sekoita juurekset ja purjo ja pidä lämpimänä. Liota puuvartaat vedessä. Sekoita ruokaöljy, sitruunamehu ja chilijauhe keskenään. Anna scampien maustua seoksessa noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen, jos haluat kypsentää vartaat uunissa.
2. Kastike: Sulata voi kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada joukkoon lihaliemi pienissä erissä. Lisää appelsiini- ja sitruunamehu sekä kerma. Keitä kokoon. Mausta lopuksi Pernod'lla.
3. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja paloittele ne. Kuullota sienet voissa. Pujota sienet ja scampit vartaisiin. Paista uunissa 275 asteessa 10 minuuttia tai parilalla 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka