Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Seitifileetä ja linssisalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruokalajin voi valmistaa niin tuoreesta kuin pakastetusta, hieman sulatetusta kalafileestä. Tässä sekoitamme rohkeasti erilaisia makuja: Itämaisia linssejä, intialaista currya ja seitiä Jäämereltä.

Neljälle

  • 400 g seitifileetä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 dl ruoanlaittojogurttia
  • currya maun mukaan

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti ja curry, maun mukaan.

2. Keitä linssit kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Huuhdo ne kylmällä vedellä, valuta kunnolla. Sekoita öljy ja punaviinietikka sekä suola ja pippuri. Lisää linsseihin. Lisää oliivit linssiseokseen.

3. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jauhot ja suola. Kääntele fileepalat seoksessa, paista öljyssä keskilämmöllä.

4. Tarjoile kala, linssisalaatti ja jogurttikastike keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti