Seitifileetä ja linssisalaattia
Tämän ruokalajin voi valmistaa niin tuoreesta kuin pakastetusta, hieman sulatetusta kalafileestä. Tässä sekoitamme rohkeasti erilaisia makuja: Itämaisia linssejä, intialaista currya ja seitiä Jäämereltä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g seitifileetä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl punaisia linssejä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- currya maun mukaan
Valmistusohje
1. Sekoita jogurtti ja curry, maun mukaan.
2. Keitä linssit kevyesti suolatussa vedessä 10 minuuttia. Huuhdo ne kylmällä vedellä, valuta kunnolla. Sekoita öljy ja punaviinietikka sekä suola ja pippuri. Lisää linsseihin. Lisää oliivit linssiseokseen.
3. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Yhdistä jauhot ja suola. Kääntele fileepalat seoksessa, paista öljyssä keskilämmöllä.
4. Tarjoile kala, linssisalaatti ja jogurttikastike keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi