Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Voitele pyöreä torvellinen tai pitkänomainen kakkuvuoka ja korppujauhota se tasaisesti kauttaaltaan.
Pilko kuivatut hedelmät ja laita ne likoamaan sherryyn (tai rommiin tai kirsikkatölkin liemeen).
Vaahdota pehmeät rasvat ja sokeri. Lisää joukkoon 3 munaa yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää siitä pieni osa sihdaten vaahtoon. Vatkaa vielä viimeinen muna vaahtoon. Jauhojen lisääminen välillä ehkäisee rasva-muna-sokerivaahdon heroittumisen.
Sekoita taikinaan loppu jauhoseos, mantelirouhe, valutetut pilkotut säilykekirsikat ja liotetut viikunapalat / rusinat liemineen.
Kaada taikina kakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175-asteessa 50-60 minuuttia.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Kakkua voi säilyttää pidempäänkin. Tarjolle otettaessa kakkua voi kostuttaa halutessaan sherryllä tai rommilla ja/tai säilykekirsikkatölkin liemellä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy