Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sherry-silli ja inkivääri-omenasilli sekä sitruunaiset silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maustesillit ovat hyviä joululahjoja!

Sherry-silli

  • 2 pientä punasipulia
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • muutama kokonaisia mustapippureita
  • kokonaisia neilikoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 matjessillifilettä

Inkivääri-omenasilli

  • 2 kevyesti suolattuja matjessillifileitä
  • 2 omenaa
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 tl kuivaa sinappia
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ tl mietoa curryjauhetta
  • 1/2 sitruunan mehu

Sitruunasilakka

  • 350 g nahattomia silakkafileitä
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Kastike

  • sitruunan raastettu kuori
  • ripaus sahramia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Sherry-silli

Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sipulirenkaat, mausteet, etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon sherry. Leikkaa sillifileet pieniksi paloiksi. Kaada liemi päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.

Inkivääri-omenasilli

Pilko sillit haarukkapaloiksi ja kuori omenat. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita se raastetun inkiväärin, ranskankerman, sinapin ja ruohosipulin kera. mausta kastike vielä curryllä ja sitruunamehulla. Kaada kastike pilkottujen sillifileiden päälle. Valmista tämä silli parin päivän sisällä syömisestä.

Sitruunasilakka:

Sekoita veteen etikka, suola ja sokeri niin, että ne liukenevat keskenään. Laita silakkafileet raakakypsymään liemeen 12 tunniksi. Valuta tämän jälkeen hyvin ja sekoita alla olevaan kastikkeeseen.

Kastike:

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon silakat. Anna maustua vähintään vuorokauden.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli