Sherry-silli ja inkivääri-omenasilli sekä sitruunaiset silakat
Maustesillit ovat hyviä joululahjoja!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Sherry-silli
- 2 pientä punasipulia
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 0,75 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 dl kuivaa sherryä
- muutama kokonaisia mustapippureita
- kokonaisia neilikoita
- 2 laakerinlehteä
- 4 matjessillifilettä
Inkivääri-omenasilli
- 2 kevyesti suolattuja matjessillifileitä
- 2 omenaa
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 prk ranskankermaa
- 1 tl kuivaa sinappia
- ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl mietoa curryjauhetta
- 1/2 sitruunan mehu
Sitruunasilakka
- 350 g nahattomia silakkafileitä
- 5 dl kylmää vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
Kastike
- sitruunan raastettu kuori
- ripaus sahramia
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Sherry-silli
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kiehauta sipulirenkaat, mausteet, etikka, sokeri ja vesi. Lisää joukkoon sherry. Leikkaa sillifileet pieniksi paloiksi. Kaada liemi päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.
Inkivääri-omenasilli
Pilko sillit haarukkapaloiksi ja kuori omenat. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita se raastetun inkiväärin, ranskankerman, sinapin ja ruohosipulin kera. mausta kastike vielä curryllä ja sitruunamehulla. Kaada kastike pilkottujen sillifileiden päälle. Valmista tämä silli parin päivän sisällä syömisestä.
Sitruunasilakka:
Sekoita veteen etikka, suola ja sokeri niin, että ne liukenevat keskenään. Laita silakkafileet raakakypsymään liemeen 12 tunniksi. Valuta tämän jälkeen hyvin ja sekoita alla olevaan kastikkeeseen.
Kastike:
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää joukkoon silakat. Anna maustua vähintään vuorokauden.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku