1. Maustesilli: Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja pippurit kattilassa, keitä sen aikaa, että sokeri sulaa. Jäähdytä liemi. Leikkaa sillifileet pienemmiksi paloiksi ja lado ne lasipurkkiin. Kaada kylmä liemi niiden päälle. Pane kylmään yön yli.
2. Ukkojen tahna: Kuori munat ja silppua ne pieneksi. Silppua myös anjovisfileet, tilli ja persilja sekä ruohosipuli. Sekoita keskenään munahake, anjovis, yrtit, suola ja pippuri.
3. Nokisutari: Silppua tilli ja sekoita se huoneenlämpöiseen voihin. Perkaa silakat, mutta jätä selkäruoto paikoilleen. Sirota suola kuumalle pannulle ja halstraa silakoita pannulla 2 minuuttia molemmilta puolilta.
4. Sillilautanen: Asettele jokaiselle asetille hyvä nokare ukkojen tahnaa ja pala silliä. Koristele punasipulirenkailla ja tillillä. Nosta vastapaahdettu nokisutari lautaselle ja nokare tillivoita sen päälle. Tarjoile heti.