Siankylkeä coleslaw-salaatin kera

Tässä reseptissä nautitaan amerikkalaisittain maustettua siankylkeä maukkaan kaalisalaatin kera. Varaa aikaa, sillä siankyljen täytyy marinoitua vuorokauden ajan. Kaalisalaatin voi tehdä myös punakaalista.

6 annosta

  • 1½ kg siankylkeä

Barbecuekastike

  • 2 dl tomaattiketsuppia
  • 1 dl vettä + 1 dl öljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 tl Worchestershire-kastiketta
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 3/4 tl chilipippuria
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1/4 tl oreganoa
  • ½ tl rosmariinia

Coleslaw-salaatti

  • 7½ dl hienonnettua kaalia
  • 1 raastettu porkkana
  • ½ rkl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ tl sellerisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki barbecuekastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

2. Irrota kylkiluupalat toisistaan ja pane puolikkaat paksuun muovipussiin yhdessä kastikkeen kanssa. Anna marinoitua vuorokauden ajan jääkaapissa.

3. Coleslaw-salaatti: Liuota sokeri viinietikkaan ja vatkaa sitten joukkoon majoneesi, mausteet ja kermaviili. Sekoita keskenään kaali- ja porkkanaraaste ja pane seos sitten kastikkeen joukkoon. Anna vetäytyä viileässä yön yli.

4. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota kylkipalat pois marinadista ja pane ne uunipellin päälle asetetulle ritilälle. Paista 50-60 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Voitele marinadilla useasti paistamisen aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!