Sienitäytettyä kurkkua
Julkaistu
Tarjoile kurkku kasvispääruokana tai maukkaana lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kahdelle-kolmelle
- 1 pieni lavakurkku
- n. 100 g herkkusieniä
- 75 g kevyttä tuorejuustoa
- yrttisuolaa ja mustapippuria
- basilikanlehtiä, suikaloituina
- ½ dl täysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa kurkusta päät pois, halkaise se pituussuuntaan ja koverra pois siemenet. Laita kurkunpuolikkaat uunivuokaan.
2. Viipaloi sienet ja sekoita tuorejuuston kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
3. Täytä kurkut ja gratinoi n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä, tarjoile riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"