Sienitäytteiset omenat
Valmista omenat kuorineen. Älä valitse liian kovia omenia, kesähedelmät ovat täydellisiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Yhdelle
- 1 keltasipuli
- 1 tl rapsiöljyä
- 100 g herkkusieniä
- 1 tl currya
- 2 isoa omenaa
- 1 rkl kevyttä tuorejuustoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hienonna sipuli, paista pehmeäksi öljyssä. Viipaloi sipulit ja lisää pannuun. Puuteroi päälle curry, paista kunnes kaikki neste on haihtunut pannulta.
2. Koverra omenista kodat mutta jätä pohjaan pala. Aseta omenat pystyyn uunivuokaan. Täytä ne sieniseoksella ja asettele loput täytteestä omenien ympärille.
3. Laita omenoiden päälle nokare juustoa ja laita vuoka uunin keskitasolle kunnes omenat ovat pehmenneet ja juusto sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka