Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakkalaatikko on yksi kotiruokien kuninkaista. Tilli-voisula antaa laatikolle ripauksen lisää herkullisuutta ja pehmeyttä. Silakkalaatikko toimii arkiruokana tai vaikka joulupöydässä muiden laatikoiden seurana.

Ainekset

  • 0,5 kg silakkafileitä
  • 1 kg perunoita
  • 1 sipuli
  • 7 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita
  • nippu tilliä
  • etikkapunajuuria
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

Kuori perunat ja viipaloi ne noin puolen sentin siivuiksi. Leikkaa sipuli hakkeeksi.

Voitele uunivuoka ja asettele sinne aineksia kerroksittain. Rouhaise väleihin myös pippuria ja suolaa. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaa.

Vatkaa munat ja maito keskenään ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito silakkalaatikon päälle ja pudottele pinnalle muutama voinokare. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja munamaito hyytynyt. Sulata kattilassa voita ja mausta se tillillä.

Tarjoa silakkalaatikon kassa tätä tilli-voisulaa, punajuuria ja suolakurkkuja.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko