Silakkalaatikko
Silakkalaatikko on yksi kotiruokien kuninkaista. Tilli-voisula antaa laatikolle ripauksen lisää herkullisuutta ja pehmeyttä. Silakkalaatikko toimii arkiruokana tai vaikka joulupöydässä muiden laatikoiden seurana.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 0,5 kg silakkafileitä
- 1 kg perunoita
- 1 sipuli
- 7 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- suolaa
- valkopippuria
- voita
- nippu tilliä
- etikkapunajuuria
- suolakurkkuja
Valmistusohje
Kuori perunat ja viipaloi ne noin puolen sentin siivuiksi. Leikkaa sipuli hakkeeksi.
Voitele uunivuoka ja asettele sinne aineksia kerroksittain. Rouhaise väleihin myös pippuria ja suolaa. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaa.
Vatkaa munat ja maito keskenään ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito silakkalaatikon päälle ja pudottele pinnalle muutama voinokare. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja munamaito hyytynyt. Sulata kattilassa voita ja mausta se tillillä.
Tarjoa silakkalaatikon kassa tätä tilli-voisulaa, punajuuria ja suolakurkkuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti