Pese simpukat ja raaputa parta irti.
Mikäli simpukka on avonainen, kopauta kuorta kevyesti. Jos simpukka sulkeutuu, se on elävä.
Heitä kuolleet simpukat pois.
Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, kuoritut salottisipulit, lehtipersiljanoksat, kalaliemikuutiot, mustapippurit, valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika. Kiehauta.
Lisää elävät sinisimpukat kunnolla kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.
Heitä kiinni jääneet simpukat pois ja anna avonaisten jäähtyä liemessä.
Avaa simpukat ja poista sisältä simpukanliha. Nosta sivuun.
Heitä kuoret pois.
Siivilöi liemi ja lisää liemeen punainen curry jauheena ja kuivattu rakuuna.
Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku.
Lisää simpukat ja kuumenna.
Koristele halutessasi lehtipersiljalla.
Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.