Hellapoliisin kermainen sinisimpukkakeitto

hellapoliisin kermainen sinisimpukkakeitto
Hellapoliisi

Kermainen sinisimpukkakeitto on tyylikäs alkupalakeitto, mutta sopii myös kevyeksi lounaaksi. Tämä hienostunut keitto on edullista valmistaa.

4 annosta

  • 500 g eläviä sinisimpukoita
  • 4 dl vettä
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • muutama lehtipersiljanoksa
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 10 mustapippuria
  • 1 (savustettu) valkosipulinkynsi
  • ½ hienonnettu chilipaprika
  • 1 tl punaista currya jauheena
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Pese simpukat ja raaputa parta irti.

Mikäli simpukka on avonainen, kopauta kuorta kevyesti. Jos simpukka sulkeutuu, se on elävä.

Heitä kuolleet simpukat pois.

Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, kuoritut salottisipulit, lehtipersiljanoksat, kalaliemikuutiot, mustapippurit, valkosipulinkynnet ja hienonnettu chilipaprika. Kiehauta.

Lisää elävät sinisimpukat kunnolla kiehuvaan veteen ja anna kiehua muutama minuutti.

Heitä kiinni jääneet simpukat pois ja anna avonaisten jäähtyä liemessä.

Avaa simpukat ja poista sisältä simpukanliha. Nosta sivuun.

Heitä kuoret pois.

Siivilöi liemi ja lisää liemeen punainen curry jauheena ja kuivattu rakuuna.

Sekoita vehnäjauhot ja kerma keskenään ja valuta ohuena nauhana höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti. Tarkista maku.

Lisää simpukat ja kuumenna.

Koristele halutessasi lehtipersiljalla.

Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!