Simpukoita ja ranskalaisia perunoita Brysselin tapaan
Neljälle
- 10-15 tuoretta simpukkaa ruokailijaa kohti
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 keltasipuli
- voita tai neutraalia öljyä
- hieman valkoviiniä tai kalalientä
- hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun
- ranskalaisia perunoita
- majoneesia tai aiolia
Valmistusohje
1. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät heti sulkeudu, kun kopautat niitä tiskipöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Paista valkosipuli ja sipuli öljyssä tai voissa. Lisää simpukat ja paista niitä muutama minuutti. Kaada päälle hieman valkoviiniä tai kalalientä, laita päälle kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet.
3. Kääntele sekaan paljon hienonnettua persiljaa ja tarjoile simpukat kuumina syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku