Simpukoita ja ranskalaisia perunoita Brysselin tapaan

Neljälle

  • 10-15 tuoretta simpukkaa ruokailijaa kohti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • voita tai neutraalia öljyä
  • hieman valkoviiniä tai kalalientä
  • hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • ranskalaisia perunoita
  • majoneesia tai aiolia

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät heti sulkeudu, kun kopautat niitä tiskipöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista valkosipuli ja sipuli öljyssä tai voissa. Lisää simpukat ja paista niitä muutama minuutti. Kaada päälle hieman valkoviiniä tai kalalientä, laita päälle kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan paljon hienonnettua persiljaa ja tarjoile simpukat kuumina syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.