Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Simpukoita ja ranskalaisia perunoita Brysselin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 10-15 tuoretta simpukkaa ruokailijaa kohti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • voita tai neutraalia öljyä
  • hieman valkoviiniä tai kalalientä
  • hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • ranskalaisia perunoita
  • majoneesia tai aiolia

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät heti sulkeudu, kun kopautat niitä tiskipöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista valkosipuli ja sipuli öljyssä tai voissa. Lisää simpukat ja paista niitä muutama minuutti. Kaada päälle hieman valkoviiniä tai kalalientä, laita päälle kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan paljon hienonnettua persiljaa ja tarjoile simpukat kuumina syviltä lautasilta.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat