Graavatut silakat sinappikastikkeessa

Ihanaa silakkaa mausteisten sinapinsiementen kanssa.

Neljälle-kuudelle

  • 600 g silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike

  • ¾ dl sinappia
  • 1-2 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 rkl kidesokeria
  • 2 tl etikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ¾ dl vettä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Laita silakat etikkaliemeen 4-6 tunniksi. Valuta ja vedä pois nahat. Sekoita sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeseen. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi vesi, sinapinsiemenet ja tilli. Kääntele mukaan kalat, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.