Graavatut silakat sinappikastikkeessa
Ihanaa silakkaa mausteisten sinapinsiementen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-kuudelle
- 600 g silakkafileitä
Etikkaliemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Sinappikastike
- ¾ dl sinappia
- 1-2 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
- 2 tl suolaa
- 2-3 rkl kidesokeria
- 2 tl etikkaa
- 1 dl rapsiöljyä
- ¾ dl vettä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
Valmistusohje
1. Laita silakat etikkaliemeen 4-6 tunniksi. Valuta ja vedä pois nahat. Sekoita sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeseen. Lisää öljy ohuena norona samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi vesi, sinapinsiemenet ja tilli. Kääntele mukaan kalat, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka