Graavatut silakat
Graavatut silakat ovat suosittua ruokaa. Ne maistuvat maukkailta vastakeitettyjen tilliperunoiden kera. On tärkeää seurata reseptiä tarkoin. Silakat säilyvät jääkaapissa viikon.
- Ruokavalio: Gluteeniton
1 satsiin
- 700-800 g silakkafileitä
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Liemi
- 1 dl sinappia
- 1 rkl etikkaa
- ½ rkl suolaa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl vettä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 10 valkopippuria, murskattuina
Valmistusohje
1. Vedä kaloista nahka pois, laita ne kulhoon. Sekoita vesi, etikka ja suola, kaada etikkaliemi kaloille niin että ne peittyvät. Laita kylmään 4-6 tunniksi. Kalat muuttuvat valkoiseksi.
2. Valuta kalat.
3. Sekoita sinappi ja etikka, sekoita sitten loput liemestä. Kaada kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa