Firenzeläinen pihvi punasikurin kera
Hyvälle lihanpalalle ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään sen kummallisempaa. Liha vain laitetaan grilliin ja annetaan kimpaleen puhua puolestaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 x 340g naudanleikettä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 2 punasikuria neljään osaan jaettuna
- 1/4 kuppia balsamiviinietikkaa
- 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Punasikuri on myös hyvää grillattuna, mutta vielä parempaa se on mehukkaan lihanpalan seurassa.
- Aseta lihat todella kuumaan grilliin ja paista noin 4 1/2 minuuttia per puoli. Aika riippuu siitä, minkälaisena pihvin haluaa. Raakana, puoliraakana, kypsänä, puolikypsänä, kokokypsänä, melkein kypsänä ... Ole tarkkana, että käännät lihaa per kimpale vain kerran.
- Ota pihvit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi!
- Mausta punasikuri balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
- Aseta punasikuri grillille ja paista muutama minuutti molemmin puolin. Pirskota päälle oliiviöljyä ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku