Firenzeläinen pihvi punasikurin kera

Hyvälle lihanpalalle ei oikeastaan tarvitse tehdä mitään sen kummallisempaa. Liha vain laitetaan grilliin ja annetaan kimpaleen puhua puolestaan.

4 hengelle

  • 4 x 340g naudanleikettä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 2 punasikuria neljään osaan jaettuna
  • 1/4 kuppia balsamiviinietikkaa
  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Punasikuri on myös hyvää grillattuna, mutta vielä parempaa se on mehukkaan lihanpalan seurassa.

- Aseta lihat todella kuumaan grilliin ja paista noin 4 1/2 minuuttia per puoli. Aika riippuu siitä, minkälaisena pihvin haluaa. Raakana, puoliraakana, kypsänä, puolikypsänä, kokokypsänä, melkein kypsänä ... Ole tarkkana, että käännät lihaa per kimpale vain kerran.

- Ota pihvit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi!

- Mausta punasikuri balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

- Aseta punasikuri grillille ja paista muutama minuutti molemmin puolin. Pirskota päälle oliiviöljyä ja tarjoile kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!