Sitrusbroileri ja pähkinäcouscous
Kokeile eksoottista sitrusbroileria ja pähkinäcouscousia. Tämä ruoka sopii juhlavampaankin tilaisuuteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl öljyä
- 1-2 limettiä
- 1 appelsiini
- 2-3 valkosipulinkynttä
- chilikastiketta tai harissaa
Pähkinäcouscous
- 3 dl couscous-suurimoita
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 dl kasvislientä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1-2 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
Leikkaa lihan pintaan viiltoja ja hiero pintaan suolaa. Mausta öljy puristetuilla sitrusmehuilla ja valkosipulilla. Lisää chiliä tai harissaa maun mukaan. Kaada mausteöljy lihoille ja anna maustua jääkaapissa. Paista broilerit 200 asteessa kypsiksi noin tunnin ajan.
Mittaa couscous kattilaan ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon rasva ja hieman murskatut suolapähkinät. Tarkista maku ja tarjoile broilereiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä