Sitrusbroileri ja pähkinäcouscous

Kokeile eksoottista sitrusbroileria ja pähkinäcouscousia. Tämä ruoka sopii juhlavampaankin tilaisuuteen.

Ainekset

  • 4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 1-2 limettiä
  • 1 appelsiini
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • chilikastiketta tai harissaa

Pähkinäcouscous

  • 3 dl couscous-suurimoita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1-2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

Leikkaa lihan pintaan viiltoja ja hiero pintaan suolaa. Mausta öljy puristetuilla sitrusmehuilla ja valkosipulilla. Lisää chiliä tai harissaa maun mukaan. Kaada mausteöljy lihoille ja anna maustua jääkaapissa. Paista broilerit 200 asteessa kypsiksi noin tunnin ajan.

Mittaa couscous kattilaan ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon rasva ja hieman murskatut suolapähkinät. Tarkista maku ja tarjoile broilereiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!