Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitrusbroileri ja pähkinäcouscous

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile eksoottista sitrusbroileria ja pähkinäcouscousia. Tämä ruoka sopii juhlavampaankin tilaisuuteen.

Ainekset

  • 4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 1-2 limettiä
  • 1 appelsiini
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • chilikastiketta tai harissaa

Pähkinäcouscous

  • 3 dl couscous-suurimoita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1-2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

Leikkaa lihan pintaan viiltoja ja hiero pintaan suolaa. Mausta öljy puristetuilla sitrusmehuilla ja valkosipulilla. Lisää chiliä tai harissaa maun mukaan. Kaada mausteöljy lihoille ja anna maustua jääkaapissa. Paista broilerit 200 asteessa kypsiksi noin tunnin ajan.

Mittaa couscous kattilaan ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon rasva ja hieman murskatut suolapähkinät. Tarkista maku ja tarjoile broilereiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet