Sitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkolia

4 annosta

  • 4 mausteista makkaraa
  • ½ kg sianlihaa (liha voi olla luutonta tai siinä voi olla luita)
  • puisia vartaita

Marinadi

  • 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 viipaloitu sitruuna
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 1 tl savunmakuista chilijauhetta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 3–4 rkl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Leikkaa sianliha ja makkarat kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna marinadin maustua vähintään kaksi tuntia.

Hiero marinadi sianlihaan. Anna lihan levätä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sianliha ja makkaranpalat, mausta suolalla ja pippurilla, työnnä vartaisiin ja grillaa kypsäksi.

Voit käyttää mahdollisesti käyttämättä jääneen marinadin Fenkolia tillin ja korianterin kera -ruokaohjeessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.