Sitruuna- ja appelsiinimarinoitua porsasta ja fenkolia
4 annosta
- 4 mausteista makkaraa
- ½ kg sianlihaa (liha voi olla luutonta tai siinä voi olla luita)
- puisia vartaita
Marinadi
- 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 1 viipaloitu sitruuna
- ½ rkl paprikajauhetta
- 1 tl savunmakuista chilijauhetta
- 3 valkosipulinkynttä
- ¾ dl rypsiöljyä
- 3–4 rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Leikkaa sianliha ja makkarat kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset ja anna marinadin maustua vähintään kaksi tuntia.
Hiero marinadi sianlihaan. Anna lihan levätä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sianliha ja makkaranpalat, mausta suolalla ja pippurilla, työnnä vartaisiin ja grillaa kypsäksi.
Voit käyttää mahdollisesti käyttämättä jääneen marinadin Fenkolia tillin ja korianterin kera -ruokaohjeessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku